Je wilt een slimme deurbel met camera kopen, maar hebt nog geen idee wat er op de markt is en waar je op moet letten. Er zijn heel veel verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Hieronder leggen we dit voor je uit zodat jij daarna kunt beslissen wat er bij jouw past.
Een van de eerste dingen waar je over na moet denken is de aansluiting van de video deurbel. Heb je de mogelijkheid om de deurbel aan een stroompunt te verbinden of is dat lastig op de plek waar jij je camera wilt installeren? Je hebt video deurbellen bedraad en op batterij. Lees ons artikel beste draadloze deurbel met camera voor meer informatie over de draadloze video deurbel. Mocht je een draadloze video deurbel willen aanschaffen, zoek dan ook uit hoe lang de batterij mee gaat.
De meeste videodeurbellen hebben een HD of 2K resolutie. Met 2K heb je scherper beeld en kan je bijvoorbeeld beter inzoomen.Daarnaast beschikken sommige video deurbellen over een infraroodsensor, hierdoor heb zijn je beelden in de nacht scherper en dus beter te bekijken.
Elke videodeurbel moet worden verbonden met een wifi-netwerk. Zorg dus dat het signaal op de plek van de videodeurbel sterk is. Is dit signaal zwak, dan kan de kwaliteit van de video beperkt blijven of komen pushmeldingen niet goed door. Meestal gebruikt een video deurbel een 2.4 GHz wifi netwerk en in sommige een 5.0 GHz signaal. Je kunt met je smartphone controleren hoe goed het signaal is bij de voordeur of waar de bel hangt.
Kan je terug praten? Om bijvoorbeeld tegen de bezorger te zeggen: ‘zet maar bij de deur we zijn bijna thuis.’ Dit kan erg handig zijn. Ook als er ongewenst bezoek voor de deur staat kan het afschrikken door onverwacht te praten.
Het is tegenwoordig mogelijk om op basis van het gezicht een ander belsignaal af te laten gaan. Je weet dan dat het iemand is die je extra aandacht aan wilt geven zoals je bijvoorbeeld je moeder.
Des te hoger het aantal graden van de kijkhoek des te meer je kunt zien. Hoe meer je kan zien, hoe beter je de situatie kunt inschatten.
Een belangrijk functie is de bewegingssensor. Door deze sensor ziet de camera dat er beweging is en kan jij al een melding krijgen voordat er iemand daadwerkelijk aanbelt. Je kunt met deze functie de gevoeligheid instellen, bijvoorbeeld dat je pas een melding krijgt als er iemand echt naar je deur loopt, maar je krijgt bijvoorbeeld geen melding als er een kat door de tuin loopt.
Met een camera neem je natuurlijk beeldmateriaal op en je wilt niet dat anderen mee kunnen kijken. Zoek dus goed uit waar de beelden worden opgeslagen en check welke toestemming jij de app (waar je de beelden kunt bekijken) moet geven. Moet je bijvoorbeeld toegang verlenen tot al je contactgegevens. Zoek dit van te voren dus goed uit.
Als je een video deurbel aanschaft krijg je ook te maken met privacy regels. Je mag bijvoorbeeld alleen je eigen terrein filmen. Wanneer je openbaar terrein (zoals de stoep of straat) of terrein van iemand anders vastlegt op film schendt je de privacy van bijvoorbeeld voorbijgangers of buren.
Check voor de aankoop van een video deurbel hoe en waar het beeldmateriaal wordt opgeslagen. Sommige video deurellen hebben de mogelijkheid om de beelden op te slaan op een SD kaart. Andere merken bieden een abonnement aan waar de beelden worden opgeslagen. Daar moet je dus ook voor betalen. Meestal is dit een paar euro per maand.
Veel videodeurbel merken bieden ook IP camera’s aan. Daarom is het ook mogelijk om een set te kopen met een of meerdere IP camera’s.
Vaak is het mogelijk om je video deurbel samen te laten werken met andere slimme apparaten zoals een speaker of de verlichting.
Een top 4 van de beste draadloze deurbel met camera volgens de consument.
Lees meerEen top 3 van de beste slimme stekkers met verbruiksmeter volgens de consument.
Lees meer